Избрани Новини

В болницата в Кюстендил вече функционира дареният респиратор

Дарен е от Kaufland и Lidl

Американски микропроцесорен респиратор, модел CrossVent 3+, окомплектован с необходимото допълнително оборудване и консумативи, вече функционира в МБАЛ “Д-р Никола Василиев” АД в гр. Кюстендил. Апаратът е монтиран и вече е на разположение на медицинския персонал в регионалната болница.
Дихателните апарати са част от дарението, оповестено в края на март от Kaufland и Lidl, и са в процес на поетапно монтиране в 7 регионални болници в цялата страна - МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ АД, Велико Търново, МБАЛ „Христо Ботев“ АД, Враца, „МБАЛ - Добрич“ АД, Добрич, МБАЛ „ Д-р Ат. Дафовски“ АД, Кърджали, МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ АД, Монтана, МБАЛ „Рахила Ангелова“ АД, Перник и МБАЛ „Св. Иван Рилски“ АД, Разград. Изборът на болниците е направен от Министерството на здравеопазването и Националния оперативен щаб.
 „Изказвам нашата огромна благодарност към дарителите на болницата Kaufland и Lidl за дарения ни респиратор, тъй като дарението е навременно и крайно необходимо за оказване на спешна помощ на пациенти с остра дихателна недостатъчност. Tова им дава шанс да останат живи. Благодарим за огромната им съпричастност към живота и здравето на хората и голямата им социална ангажираност“, заяви д-р Александър Величков, изпълнителен директор на МБАЛ “Д-р Никола Василиев” АД в Кюстендил.
 Kаufland България и Лидл България дариха 300 000 лева за закупуването на 8-те дихателни апарата, предоставени безвъзмездно на Министерството на здравеопазването. Двете компании обединиха усилията си в ситуация на извънредно положение и в желанието си да дадат своя принос в борбата с разпространението на коронавируса у нас и грижата за здравето на българските граждани. Стойността на 8-те респиратора възлиза на 290 880 лв. Останалата част от сумата вече е дарена по сметката на Министерството на здравеопазването, с цел подпомагане на лечебните заведения, в които се приемат пациенти с коронавирус.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)