Избрани Новини

Дворът на ДГ "Слънце“ в Петрич ще бъде обновен

Това ще стане по спечелен проект на Общината

Дворът на ДГ „Слънце“ ще бъде обновен по спечелен проект на Община Петрич. Одобреният проект на Община Петрич за финансиране по ОП „Региони в растеж“ за обновяване на дворното пространство в ДГ №3 „Слънце“ е на стойност 300 000 лв.

„С този ресурс ще бъдат благоустроени детските площадки, ще бъдат доставени и монтирани нови съоръжения за игра, които ще отговарят на всички изисквания и регламенти за безопасност при ползването. Ще има и нови настилки, които ще са ударопоглъщащи. Ще бъдат възстановени и зелените площи, ще бъде осигурена достъпна среда посредством направата на рампа за придвижване на деца с двигателни проблеми. Задължително ще се изгради и техническата инфраструктура за отводняване“, обясни кметът Димитър Бръчков и допълни, че със собствени средства Общината ще ремонтира и укрепи оградата на детската градина. Централната сграда на Детска градина „Слънце“ се посещава от 112 деца и след месеци ще бъдат посрещнати в напълно обновено дворно място за игра и занимания. Кметът посочи, че миналата година е приключен проектът по ОП „Региони в растеж“ за дворното пространство и сградата на ДГ „Звънче“, филиал „Калина Малина“. Общо със средствата по проекта за ДГ „Слънце“ през 2020 г. за обновяване на дворни пространства и текущи ремонти на сгради на детски градини в община Петрич ще се инвестират 600 000 лв.

В Бюджет 2020 година са заложени средства за неотложен ремонт на ДГ „Детелина“ (90 000 лв.), ДГ „Иглика“, с.Кърналово (60 000лв.), също за обновяване на дворните пространства в детските градини на селата Генерал Тодоров, Марикостиново, текущ ремонт на детската градина в с.Ключ и енергийна ефективност на филиала на ДГ „Здравец“ в ж.к. „Самуил“.

„През миналия мандат успяхме да климатизираме детските градини, за да се осигури оптималната температури през летните месеци. Инвестицията за климатиците беше изцяло със собствени бюджетни средства“, каза кметът Димитър Бръчков.

Община Петрич ще работи за цялостно обновяване на дворните пространства във всички детски градини.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)