Избрани Новини

Световния ден на плетенето отбелязаха в Баничан

Тук се плетат невероятните баничански чорапи

За трета поредна година в гоцеделчевското село Баничан отбелязаха Световния ден на плетенето на открито. Сутринта в 9 часа в градинката пред читалището се събраха жени, за да се включат в инициативата и да обменят опит в плетенето - чрез техниката "макраме", на една кука, на две и пет игли (старинна техника за плетене на невероятните баничански чорапи).

"Това е моментът да споделите своето хоби с близки и познати. Достатъчно разумни сме да спазваме мерките за безопасно общуване", заявиха организаторите от Читалище „Изгрев“ в селото.

И още: "Щастливи сме, че към нас се присъединиха млади хора както от селото, така и гости на региона. Да създадеш нещо с ръце и то за майка си, е трогващо - коланче изплете 6-7 годишен син. Млада двойка направи първи стъпки в усвояването на плетене на чорапи за своя любим. Благодарим и на мама Ина, която се оказа много офартна! С лекота взе първи уроци по плетене. За следващото издание ще бъде с нас. Китка лавандула може да превърнете в ароматна лавандулова бутилчица. Шарен, емоционален и удовлетворен ден!"



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов