Избрани Новини

Започнаха снимките на игралния филм за св.Нектарий "Божий човек”

Той е посветен на свети Нектарий Егински и 100-години от неговото успение

Ударно започнаха първите снимачни дни на новата международна кинопродукция, която е посветена на свети Нектарий Егински и 100-годишнината от неговото успение. Режисьор на лентата „Божий човек” е Йелена Попович, а снимките започнаха от Атина, Лаврио и Егина, информира dobrotoliubie.com.
Продуцентите на филма не крият амбициите си с „Божий човек” Гърция да се завърне на международната кино сцена, от която се е загубила през последните години. Арис Серветалис изпълнява ролята на светията, а холивудската звезда Мики Рурк се превъплащава в образа на парализирания мъж, след претърпяно падане от скала, който лежи на съседното легло в болницата Аретео до страдащия от рак на простатата светител Нектарий.
Припомняме, че след успението на св. Нектарий на 8 ноември 1920 година в 22.30 часа при смяната на дрехите му от монахините, които са се грижели за него в болницата неволно оставили ризата му върху леглото на парализирания мъж, който проходил. Това е и първото документирано чудо, което се приписва на св Нектарий. Музиката към филма е на полски композитор Збигнев Прейснер. Филмът е продукция на сравнително новата филмова компания „Simeon Entertainment”в съдействие с „View Master Films” и се създава с благословението на Светогорския манастир „Ватопед”.
Очаква се „Божий човек”да излезе по кината през есента на тази година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов