Избрани Новини

Стартира прием по мярка "Събиране на реколтата на зелено“

Това е четвъртата мярка от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор

От днес до 19 юни ще се проведе първи прием по мярка „Събиране на реколтата на зелено“. Това е четвъртата мярка от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор за периода 2019-2023 г., по която ДФ „Земеделие“ отваря прием за финансова 2020 г.
По мярката се финансира пълното ръчно отстраняване на гроздовете, докато все още не са узрели, като по този начин добивът от съответната заявена площ се намалява до нула.
От финансова подкрепа по мярката за събиране на реколтата на зелено могат да се възползват физически или юридически лица, вписани в лозарския регистър като гроздопроизводители с регистрирани лозарски стопанства по реда на Закона за виното и спиртните напитки.
Максималният размер на финансовата помощ, която кандидатите могат да получат, е до 60 % от сумата на преките разходи за операциите по отстраняване на гроздовете и на загубата на приходи, произтичаща от прилагането на мярката.
Важно условие за кандидатите е, че за площи, за които е заявено подпомагане по мярка „Застраховане на реколтата“, не може да бъде предоставяна финансова помощ по мярка „Събиране на реколтата на зелено“ за една и съща финансова година.
За удобство на потенциалните бенефициенти, на интернет страницата на ДФ „Земеделие“ са публикувани образци на документите за кандидатстване.
Документи по мярката ще се подават лично или чрез упълномощено лице в Централно управление на ДФ „Земеделие“, ул. Гусла 3, отдел „Вино, промоционални програми и лицензии“, след предварително записан час на един от следните телефони: 02/81 87 513, 02/8187 517 и 02/8187 534. С цел избягване на големи струпвания от хора, умоляват се бенефициентите да спазват стриктно предварително записаните часове.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)