Избрани Новини

Пет месеца условно получи баба за 625 л алкохол без бандерол

Крила го в мазето на къщата си в село Джерман

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Светла Пейчева, одобри споразумение и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, за 78-годишна жена, държала 625 литра алкохол, без български акцизен бандерол.
Елка Х. се призна за виновна в това, че на 17.12.2019 г. в мазе на къща с.Джерман е държала акцизни стоки без бандерол, какъвто се изисква по закон (чл.2, ал.1 от Закона за акцизите и данъчните складове), а именно 625 литра спиртна напитка – алкохолен продукт, съдържащ пречистен етилов алкохол. Случаят е немаловажен с оглед количеството и пазарната стойност на предмета на престъплението – 4 375 лв. и размера на невнесения акциз – 3 363.91 лв.
Подсъдимата Елка Х. е пенсионер, неосъждана е към момента. Тя следва да плати направените разноски по делото в размер на 1 162.00 лв. по сметка на ОД на МВР - Кюстендил.
Веществените доказателства – 625 литра спиртна напитка (поставени в съдове с различна вместимост), се отнемат в полза на държавата и ще се изпратят на Митница „Югозападна“ за унищожаване.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.   



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов