Избрани Новини

Съдът наказа шестима шофьори, карали след употреба на алкохол или дрога

Получиха условно "лишаване от свобода“ за различен период от време

Районен съд – Дупница наложи за един ден наказания на 6-ма шофьори, управлявали МПС след употреба на алкохол или наркотични вещества. Всички те признават вината си и са постигнали  чрез защитниците си споразумения с прокуратурата. Шестимата шофьори, които са били към момента неосъждани, ще изтърпят наказания „лишаване от свобода“ за различен период от време, изпълнението на които ще бъде отложено за изпитателен срок от 3 години.
Димитър В. е управлявал МПС след употреба на наркотични вещества, а именно  тетрахидроканабинол (ТНС) и ще изтърпи наказание „Лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, което при условията на чл.66, ал. 1 от НК ще бъде отложено за срок от 3 години. Подсъдимият ще бъде лишен от право да управлява МПС за срок от 6 месеца. Престъплението е от 27.01.2020 г., установено е на ул.„Елисавета Багряна“ в Дупница.
Стоян К. се признава за виновен в това, че на 14.03.2020 г. срещу подстанция „Марек“ е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,30 на хиляда. За това престъпление на подсъдимия е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, чието изпълнение да бъде отложено за срок от 3 години, както и  „лишаване от право да управлява МПС” за срок от 8 месеца.
Наказание „лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, което се отлага за изпитателен срок от 3 години и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 3 месеца определи РС - Дупница за Петър П., на 35 години. Той се призна за виновен в това, че на 23.05.2020 година, в района на Бобошево е управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно с 1,62 на хиляда.
Димитър П., на 37 години, се призна за виновен в това в това, че на 13.03.2020 г., в близост до разклона за с.Крайни дол, на главен път Е-79 е управлявал товарен автомобил с ремарке с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,39 промила на хиляда. За това престъпление на подсъдимия са наложени следните наказания: „лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, чието изпълнение да бъде отложено за срок от 3 години, „Глоба“ в размер на 200 лева и „лишаване от право да управлява МПС” за срок от 1 година и 5 месеца.
„Лишаване от свобода” за срок от 8 месеца, изпълнението на което да бъде отложено за срок от 3 години и лишаване от право да управлява МПС за срок от 10 месеца, са наказанията, наложени от РС - Дупница за  Михаил П., на 58 години. Той се признава за виновен в това, че на 9.04.2020 година, на ул.„Германея“ в Сапарева баня е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно: 1,49 на хиляда.
Никола М., на 29 години се признава за виновен в това, че на 11.01.2020 година на АМ А-3 „Струма“ е управлявал МПС след употреба на наркотични вещества, а именно: тетрихидроканабинол (ТНС), за което ще изтърпи наказание „Лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, което да бъде отложено за изпитателен срок от 3 години. Подсъдимият Никола М. ще бъде лишен от право да управлява МПС за срок от 6 месеца.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)