Избрани Новини

Забранява се влизането и излизането от кв."Изток" в Кюстендил

Влиза в сила от 22:00 ч. тази вечер поради увеличаващите се случаи на коронавирус

Забранява се изцяло влизането и излизането от кюстендилския кв.„Изток“, считано от 22:00 ч. тази вечер, поради увеличаващите се случаи на коронавирус. Кварталът се затваря изцяло, 24-часово, до 30 юни. Това бе решено на днешното заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса, свикан извънредно от губернатора на Кюстендил Виктор Янев.
„Има огнище на коронавирус, случаите нарастват ежедневно и положението е много тревожно в кв.„Изток“. Клъстерът трябва да бъде овладян възможно най-бързо, за да предпазим цялата общност“, коментира областният управител на Кюстендил. Янев призова също гражданите да спазват трите задължителни „Д“: дисциплина, дезинфекция и дистанция.
Членовете на Областния кризисен щаб взеха решение в ромския кв.„Изток“ да влизат само медицински екипи при спешност, екипи при възникване на аварии, както и доставчици на храна и медикаменти. Жителите на квартала могат да изпълняват трудовите си задължения, но при строго организиран транспорт от работодателите, с конкретен маршрут. Организираният транспорт трябва да бъде съобразен изцяло с противоепидемичните мерки.
Във връзка с блокирането на квартала ще бъде издадена и заповед от директора на РЗИ – Кюстендил д-р Златко Величков.
С новите 11 положителни проби за последните 24 часа в Кюстендилска област, диагностицираните с коронавирусна инфекция от началото на заразата са общо 134. Само от 12 до 18 юни положителните случаи в областта са 38.
Десет от лицата, дали положителни проби за последните 24 часа, са от община Кюстендил. Това са шест жени, двама мъже и две деца. С изключение на един мъж от града, всички останали са от кв.„Изток“. Има и една положителна проба на млад мъж от Дупница.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов