Избрани Новини

В Банско стартираха летните занимания за деца (снимки)

До 31 юли в тях ще участват деца от подготвителните групи и ученици

Летните занимания, организирани от МКБППМН - община Банско стартираха на 15 юни. До 31 юли в тях ще участват деца от подготвителните групи и ученици, а от началото на август и потребителите на социалниуслуги.
Тази година някои от ежегодните занимания няма да могат да се осъществят заради епидемичната обстановка в страната. Затова пък има предложени нови клубове по интереси: клуб по спортна аеробика и театрално изкуство.
Центърът за работа с деца отново отвори врати, за да посрещне първите нетърпеливи художници, певци и музиканти. В този център през лятото ще се провеждат заниманията по рисуване, музика и Детската полицейска школа с ръководители Здравка Русева, Даниела Златарева, Весела Черешарова, Елена Георгиева, Валентина Даутева, Нели Михайлова и Нина Кадева.
Ресторант „Оскар” е домакин на клуба по театрално изкуство, където актрисата Силвия Терзиева ще научи малките артисти как е възникнал театърът, как да се превъплъщават в различни роли и още много други важни неща, свързани с това изкуство. Накрая ще имаме възможността да се насладим на един спектакъл с главни герои – нашите деца.
Любителите на спорта започнаха първите спортни игри в двора на СУ „Неофит Рилски”, където с нетърпение ги очакваше техният ръководител Елена Дурчова.
С любезното съдействие на Музеен комплекс - Банско, музеят на Неофит Рилски посрещна и първите участници в лятната програма - най-малките – бъдещите първокласници.
Седмицата ще завърши със стратиране на Детската полицейска школа.
В следващите седмици предстои започването на клубовете по спортна аеробика и народни танци. Ръководителите Десислава Вълева и Рени Асева ще забавляват и учат децата в двора на НУ „Св.Паисий Хилендарски”. А на 30 юни малките планинари ще започнат разходките, ръководени от Ани Тренчева и Марияна Георгиева.
Графиците за летните занимания са обявени в Центъра за работа с деца, където могат да се видят в дните от понеделник до четвъртък от 9:00 до 11:00ч. и от 16:30 до 17:30ч.
Екипът на „Лятна програма 2020” работи с голямо желание и много любов, за да направи за децата едно незабравимо лято. Родителите, жителите и гостите на Банско накрая ще станат свидетели на един празник, в който най-активните участници ще покажат изложба, презентация, танци, песни, спортни съчетания, театрален спектакъл, знания за родния край и планината.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)