Избрани Новини

Окръжен съд - Благоевград и районните в Петрич и Гоце Делчев с виртуални съдебни зали

Направиха технически тест на системата за провеждане на видеоконференции

Окръжен съд- Благоевград, Районен съд- Петрич, Районен съд – Гоце Делчев  разполагат със специално оборудване за провеждане на видеоконферентни връзки
Окръжен съд – Благоевград, Районен съд - Петрич и Районен съд – Гоце Делчев направиха технически тест на системата за провеждане на видеоконференции. В Окръжен съд – Благоевград виртуалната съдебна зала е позиционирана в Съдебна зала № 4. Системата е конфигурирана и е проведено специално обучение на магистрати и съдебни служители за работа с нея. Модерната техника включва  камери с висока резолюция, три петдесет и пет инчови телевизора, пулт за управление. Чрез новата високотехнологична система  Окръжен съд –Благоевград, Районен съд – Петрич и Районен съд – Гоце Делчев  имат възможност да осъществяват отдалечен разпит на свидетели и вещи лица в реално време, както в страната, така и в чужбина.  Новата система дава техническа възможност и за видеоконферентна връзка с местата за лишаване от свобода и с още 20 съдилища в страната.
Виртуалната стая е  изградена по проект  „Изграждане на средства за видеоконферентни връзки и тяхното използване във фазите на досъдебното и съдебно производство, включително и при трансгранично сътрудничество  в правораздаването“, чиято основна цел е усъвършенстване функционирането на органите от сектор „Правосъдие“, посредством прилагане на е-правосъдие.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов