Избрани Новини

Премиерът Борисов в Рилския манастир: Свършихме всичко, което сме обещали!

Днес започнаха строителните работи на път Кочериново - Рила - Рилски манастир

„Свършихме всичко, което сме обещали – 6,5 милиона лева за пътя, работи се. А в сряда на заседанието на Министерския съвет мина и това, което пожела Рилската света обител – 1,62 млн.лв. за пречиствателна станция“.
Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Рилския манастир, където в началото на месеца пое ангажимент за укрепване на срутищата на пътя за Светата обител, за изграждането на пречиствателна станция за отпадните й води, както и финансова помощ от 600 000 лева за манастира за извършването на строителна реконструкция и художествена реставрация.
Днес започнаха строителните работи в 250-метровия участък при 27-и километър на третокласния път III-107 Кочериново - Рила - Рилски манастир като през последните две седмици се извършваха подготвителни дейности. Укрепването се реализира от „Автомагистрали“ ЕАД и стойността на проекта е близо 6,5 милиона лева.

„Ще работим по-бавно, за да не рискуваме живота на строителите, колкото и Господ да бди над нас“, посочи Борисов пред медии в Рилския манастир. По време на предишното си посещение в манастира на 2 юни т.г. премиерът Борисов възложи лично на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова да се заеме с отстраняването на проблема заради свлачището.
Министър-председателят каза още, че с изграждането на локалното пречиствателно съоръжение реката край Светата обител ще остане чиста.
В Рилския манастир премиерът Борисов запали свещ и бе запознат от Адрианополския епископ Евлогий за налагащите се реставрационни дейности в манастира.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)