Днес е Ден на българската статистика - blagoevgrad.utre.bg

Днес е Ден на българската статистика

25 юни 2020, 08:50 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    nsi.bg

Потребността от статистически данни е доказана от вековната история

Националният статистически институт отбелязва днес професионалния празник -Денят на българската статистика. На тази дата през 1880 г. е създадено Статистическо-организационно отделение към Министерството на финансите, с което се поставя началото на статистическата институция в България.

Потребността от статистически данни е доказана от вековната история. Резултатите от статистическите изследвания се представят в публикации, които съдържат статистически таблици и редове. Зад тази статистическа информация остава скрит трудът на хиляди служители, ангажирани с методологията на изследванията, със събирането, обработката и разпространението на статистическата информация.

Денят на българската статистика е признание за приноса на статистическата наука. Усилията на Националният статистически институт са насочени към популяризиране важността на статистиката за широката научна общност, бизнеса и потребителите на официални статистически данни, медиите, работодатели, студенти и на обществеността.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета