Избрани Новини

Кметът на Сандански е новият председател на СЮЗО

Основната цел на сдружението е решаване на местни проблеми

С голямо мнозинство днес на Общо събрание на Сдружението на Югозападните общини кметът на Община Сандански Атанас Стоянов бе избран за председател на Сдружението. За председателското място бе издигната и кандидатурата на кмета на Община Благоевград Румен Томов.

Сдружението на Югозападните общини е създадено преди 20 години в обществена полза, защитава и представлява общите интереси на общините – членки. Основната цел на сдружението е решаване на местни проблеми, осигуряване на международни партньорства за обмяна на опит и създаване на мрежи за сътрудничество, както и експертна помощ при разработване и управление на Европейски проекти.

През настоящия мандат председател на Сдружението на Югозападните общини ще бъде кметът  на Община Сандански Атанас Стоянов, Зам.председател - Васко Стоилков, кмет на Община Сливница и членове Иван Кадев – кмет на Община Банско, Румен Томов - кмет на Община Благоевград, Трайко Младенов – кмет на Община Костинброд, Емил Илиев – кмет на Община Струмяни, Ангел Жиланов – кмет на Община Горна Малина. За контрольор бе избран Николай Плещов – председател на ОбС – Елин Пелин, а за зам.контрольор - Гергана Янчева, зам.председател на ОбС – Благоевград.

Седемчленният управителен съвет, който ще работи под председателството на Атанас Стоянов,  дава заявка да създаде обща местна политика и добри практики за развитието на региона, както и отлична координация и сътрудничество с Националното сдружение на общините в страната.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов