Избрани Новини

Слънчево ще е времето днес сутринта

Максималните температури ще са между 28° и 33°

Днес преди обяд предимно слънчево с временни увеличения на облачността над западните райони и на изолирани места ще превали и прегърми. Около и след обяд с проникването на относително хладен въздух на повече места в северозападната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни, в отделни райони значителни валежи, гръмотевична дейност и временно усилване на вятъра. Има условия за градушки. На югоизток ще остане предимно слънчево, но през нощта срещу четвъртък и там на места ще превали и прегърми. Вятърът в Северозападна България ще се ориентира от северозапад ще е до умерен, в останалата част от страната ще е с източна компонента, предимно слаб. Преобладаващите максимални температури ще са между 28° и 33°.

Над планините в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на повече места около и след обяд. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури, в отделни райони - значителни по количество. Над планините в Източна България ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, предимно запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 16°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен, преди обяд североизточен, след обяд югоизточен вятър. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)