Избрани Новини

Представят "Част от колекция" в Сандански

Театралното събитие е от 21:00 ч. в Базиликата

"Част от колекция" - така се нарича спектакълът, който ще бъде представен в Сандански тази вечер от 21:00 ч. в Базиликата.
Това е театрално-музикален пърформанс по текстове на Димитър Воев. Eдна “прозаична игра”, вдъхновена от стихове, фрагменти и песни на Димитър Воев от книгата “Поздрави от мен Боговете”.
Авторът на композицията и режисьор на спектакъла Иван Юруков, участващите актьори Николай Димитров /Театър „София/, Стоян Младенов /Малък градски театър „Зад канала“/ и театралният композитор и диригент Милен Апостолов са изградили спектакъл, който „хваща“ зрителя с вглъбеността, но и бунтарския дух на поетичното слово, с пламенното любовно чувство, но и с  острия сарказъм, с болката от самотата, но и с романтичният поглед към звездите. Богатите  настроения на поезията и музиката на Воев са поднесени с иронична игра на поетичното слово, допълнено от инструментално изпълнение /китара, цигулка, кахон, пиано/ и онези точно намерени моменти, когато актьорите слагат перука или друг реквизит и вече магията на театралността нахлува яростно в атмосферата на спектакъла.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)