Избрани Новини

Кметът Томов: ДЮШ на "Пирин“ е уважавана и една от най-продуктивните школи в България

Община Благоевград подкрепя финансово школата на „Пирин“ и ще продължи да го прави

Кметът на Благоевград инж.Румен Томов излезе с позиция по повод родителските тревоги за случащото се в ДЮШ на "Пирин" - Благоевград.

"Във връзка с напрежението, което се породи около ДЮШ на „Пирин“ и освободените деца, бих искал да заявя, че ръководството на ФК „Пирин“ трябва да положи всички усилия, за да бъде разрешен казуса възможно най-бързо, защото засяга децата на Благоевград, които трябва да бъдат приоритет.

Община Благоевград има по-малък процент участие във ФК „Пирин“ и осъзнаваме, че решенията на ръководството му имат по-голяма тежест и ние не искаме, да възпрепятстваме тези решения, но сме силно обезпокоени от това, което се случва. Община Благоевград подкрепя финансово школата на „Пирин“ и ще продължи да го прави, настоявайки за отговорност към нашите деца.

Детско-юношеската школа на „Пирин“ е уважавана и се смята за една от най-продуктивните школи в България. От нея са тръгнали много футболисти, достигнали висини във футболния живот на страната и Европа, тя не спира да създава таланти, тези таланти са родени и пораснали в Благоевград. Школата трябва да продължи, да създава свои собствени кадри, като след това да им проправя път към националната и световна футболна сцена и тези кадри трябва да носят емблемата на Благоевград, те трябва да са децата на този град .

Освобождаването на благоевградските деца и замяната им с деца от други градове е най-малкото обезпокоително за нас и разбираемо обидно за родителите, които с пълно право реагират на тези действия и търсят отговори и обяснение.

Новият директор на школата има право да направи подбор, да отсее талантите, които да развива, но вярвам, че в Благоевград има достатъчно талантливи деца, които заслужават мястото си в ДЮШ на „Пирин“. Обезпокоителни са сигналите, които се огласиха във връзка с този казус, сигнали, които дойдоха от предишните школи ръководени от Радостин Александров и това задължава ръководството на отбора, да излезе и да даде отговори на всички въпроси, които бяха поставени.

Вярвам, че в диалога се ражда истината и се намират решения. Надявам се, че по този начин ще успеем, да намерим решение на този казус всички заедно- родителите, ръководството на „Пирин“ и община Благоевград, която няма как да остане безразлична към случващото се."



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)