Избрани Новини

Шест месеца без Краси Кацарска...

Панихидата е днес от 11.00 часа в новите гробища

Шест месеца без Краси Кацарска... Не ни се вярва, но е така. Отиде си, а сякаш е сред нас - на всяка литературна среща в благоевградското читалище, на раздумка с приятели, насаме с книга - духом е винаги с нас. Позната, обичана и уважавана не само в града, а и в цялата страна. Известен писател и поет, публицист, редактор на много книги на свои колеги, литературен критик, неуморен читалищен деец и преди всичко - учител - професията, която обичаше и ценеше най-много от всичко!

Да припомним, че тя бе член на Съюза на българските писатели и на Националната асоциация на литераторите, както и на Съюза на българските журналисти. Кореспондент на вестник "Словото днес". Председател на Творческо обединение "ХХІ век" на пишещите от Югозападна България. Художествен ръководител на Литературен салон "Огнище", както и на Ателието за творческо писане "Ритъм" към НЧ "Н. Вапцаров-1866". Автор на 20 художествени, 8 литературоведски и 41 методически книги. Носител на една международна и на десетки национални литературни награди.

Сякаш звънкият й глас отеква в читалищните зали, сякаш смехът й все още ехти и ни кара и ние да се засмеем. Сякаш...

Уви, вече не е между нас...

Днес от 11.00 часа в новите гробища на Благоевград близки и приятели са поканени да си спомним за Краси. Не че сме я забравили... Да запалим свещица в памет на добрата приятелка и колежка...



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов