Избрани Новини

Банско се включи в кампанията "Безопасност на движението по пътищата"

Детската полицейска школа се радва на огромен интерес

Във връзка с Международния ден на безопасността на движението, Община Банско активно се включи в националната кампания на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".

Днес на републикански път II-19 на територията на Банско беше монтиран двустранен билборд с визуализации, целящ създаване на социално-отговорно поведение за безопасно движение.

Такова беше и едно от посланията на проведения през почивните дни “Three Mountains Hard Enduro Bansko” - част от Републиканския шампионат BG-Х Enduro – мястото на екстремното шофиране не е на пътя, а на състезателните терени и трасета.

От няколко години лятната Детска полицейска школа, организирана от Община Банско и РУ на МВР, се радва на огромен интерес. Тази година в школата се включиха деца от предучилищна възраст до ученици от седми клас. Акцент в работата на инспекторите от Детската  педагогическа стая е ограмотяване на децата за правилата на безопасното движение и възпитание на отговорно лично поведение.

Грижата за сигурността на пешеходци и шофьори се изразява и в изграждането и поддържането в добро състояние на пътната инфраструктура. Повече от месец Община Банско активно обновява уличната мрежа в Банско и Добринище. На 30 юни ще бъде даден старт и на изграждане на етап от ул."Найден Геров" в Банско, с което в значителна степен ще се облекчи трафикът и ще се повиши нивото на безопасност на движение в града.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)