Година и три месеца затвор получи домашен насилник - blagoevgrad.utre.bg

Година и три месеца затвор получи домашен насилник

30 юни 2020, 09:21 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Pixabay.com

Нарушил заповед за незабавна защита от домашно насилие и хулиганствал в Кюстендил

С наложено наказание от една година и три месеца „лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване приключи производство срещу А.А. (на 26 години). Той е обвинен от Районна прокуратура – Кюстендил за извършени от него престъпления по чл. 296, ал. 1 и по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК – нарушаване на заповед за незабавна защита от домашно насилие и за хулиганство.
Делото е внесено в съда с обвинителен акт. Вчера между държавното обвинение и защитата на подсъдимия е постигнато споразумение, което съдът одобри.
Досъдебното производство по случая започнало, след като на 8.06.2020 г. в центъра на  Кюстендил, в парк пред сградата на Общината и в парк пред Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора“ А.А. нарушил издадена заповед за незабавна защита от домашно насилие. Въпреки, че нямал право да доближава майката на детето му - Р.Т., на разстояние по-малко от петдесет метра, той го направил и упражнил физическо и психическо насилие спрямо нея. Нападателят нанесъл на жената удари с ръце в областта на лицето и с крака по тялото, дърпал я за косата, хващал я за врата и я душил. Освен това отправял обидни думи по неин адрес и заплахи.
Агресивният мъж извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Държал се арогантно, буйствал, нанесъл побой на Р.Т. и отправил закани към други две жени, опитвал се да скъса маркуч от поливната система на растенията в парка пред Художествената галерия.
Още същия ден А.А. бил задържан и привлечен в качеството на обвиняем. В хода на досъдебното производство било установено, че той е осъждан четири пъти за престъпления от общ характер – за държане на наркотични вещества и управление на МПС в срока на наложено административно наказание за шофиране без книжка. Срещу него се води наказателно производство, приключило с осъдителна присъда от пет години „лишаване от свобода“ на първа инстанция.
Със сключването на споразумение с Районна прокуратура – Кюстендил подсъдимият А. се е признал за виновен за извършените от него престъпни деяния. Съдът е привел в изпълнение наказание „лишаване от свобода“ за срок от девет месеца, което му е било наложено по друго дело.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета