Министър Аврамова стартира изграждането на улица в Банско - blagoevgrad.utre.bg

Министър Аврамова стартира изграждането на улица в Банско

30 юни 2020, 20:00 | blagoevgrad.utre.bg
 • Снимка:
  Община Банско

  Дължината на участъка е 1230 м

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

Обектът трябва да бъде завършен до края на годината

Днес беше дадено начало на изграждането на недостроената част на улица „Найден Геров“ в Банско. Гост на тържеството беше Петя Аврамова – министър на регионалното развитие и благоустройството. Кметът на община Банско Иван Кадев, депутатът Александър Мацурев и изпълнителят на строителството Любомир Галчев направиха символичната първа копка на обекта, който трябва да бъде изпълнен до края на 2020 година.
Министър Аврамова подчерта в приветствието си значимостта на добрата инфраструктура за развитие на бизнеса и икономиката, особено в курортен център, какъвто е Банско.
С реализиране на проекта се цели обособяване на околовръстен път в южната част на Банско, който да извежда транзитно преминаващото движение извън града.
Довършването на ул.„Найден Геров” в значителна степен ще облекчи движението на територията на града, ще се осигурят условия за безопасен и икономичен транспорт на пътници и товари и ще се подобри отводняване на улицата.
С изграждането на частта от улицата в участъка от ул.”Солун” до ул.”Цар Симеон” ще се осигури и бърз достъп на туристите, идващи от източния вход на Банско, до курортната зона и началната станция на кабинковия лифт, а това ще намали трафика по вътрешните улици на града, които са силно натоварени през зимните месеци.
Дължината на участъка е 1230 м. В момента пътят е покрит с трошенокаменна настилка. Отводняването на улицата е незадоволително. Осъществява се чрез дъждоприемни шахти, които на места са запушени или са по-високи от нивото на настилката, което не позволява отвеждането на водите бързо от пътното платно.
За обекта е издадено разрешение за строеж. Необходимата сума за изграждане на на улицата е 1 193 239 лв., като средствата в размер на 1 млн.лв. са осигурени с Постановление №165/07,08,2018 г. на МС на Р България. След провеждане на процедура по ЗОП за изпълнител на строително-монтажните работи е избрана фирмата „Галчев инженеринг”ЕООД.
Преди тържествената първа копка, министър Аврамова проведе работна среща с кмета Иван Кадев и неговия екип, на която бяха обсъдени инфраструктурните проекти, които Община Банско е заинтересована да изпълни. Министър Петя Аврамова се ангажира да осигури за финансирането на довеждащия водопровод от местността Караманица до Банско, както и да съдейства за изпълнението на всички инфраструктурни и други инвестиционни проекти.Коментари (1)

Потребител
Стоян
Банско продължава да се развива успешно!
01 юли, 16:20 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета