Избрани Новини

Борисов за Рилските езера: Проектът е спрян, Дончев и Димитров отиват на място

Целта е да не се унищожава природата, обясни екоминистърът

Вчера съм разпоредил за Седемте Рилски езера веднага да бъде спрян проектът, днес Томислав Дончев ще иде на място, заедно с Емил Димитров. Вижте какъв е този проект и повече такива глупости да не се правят. Това каза премиерът Бойко Борисов на заседанието на Министерския съвет, информира Tribune.bg.
Това са такива кътчета и места, на които багери, валяци, чакъл, каквито и да са добронамерени подбудите, има начини и инструменти да се направи така, че да не дразни почитателите на природата. А и мене ме дразни, заяви Борисов.
„Спрял съм го още вчера”, заяви министър Емил Димитров. Той обясни, че целта на това, което се извършва там и в няколко други парка, наистина е да се спаси природата.
„Да не гази кой където намери, а да мине точно по определени пътеки с парапети. В момента, в който започва да се прави – "ама защо се прави". Досега – "защо нямаше точно определени пътеки", сега "защо ще ги има". Багери и булдозери и аз не искам да има горе, можеше някаква по-лека техника, плюс това е предвидено и с магарета, с мулета да се качи този чакъл - баластра”, заяви екоминистърът.
Той обясни, че тези пътеки трябва да ги има. „Лично аз ще съм много щастлив да ги спрем, и след една година да дойдат и да кажат: "ама защо ги няма тия пътеки, в цял свят е така”, каза Димитров. Тук се намеси Борисов и заяви: "Ама направете ги, и аз съм ги виждал такива в цял свят. Съберете се със "Зелените", седнете, нали уж всички милеем за природата – и те, и ние. Пари има, отделили сме да се направи като хората. Просто седнете, уточнете го тоя проект и го направете", заяви премиерът Бойко Борисов.
Министърът на околната среда каза: Аз ще го замразя, по-достойните да го направят след това. „Не го замразявайте, покани и ги и го направете като хората. Най-лесно е да го замразим”, каза Борисов.
Борисов каза, че в началото няколко негови министри тръгнали остро с археолози. „След това седнахме, разбрахме се, работят в момента прекрасно, на всичките ни обекти”, каза той.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)