Избрани Новини

Обновиха българската делегация в Комитета на регионите на ЕС за мандат 2020-2025 г.

Кметовете Владимир Москов и Радослав Ревански са в състава на делегацията

Министерският съвет прие решение за одобряване на кандидатури за представители на Република България за членове и заместник-членове на Комитета на регионите на Европейския съюз за мандат 2020-2025 г.
Република България ще продължи да бъде представлявана от 12 членове и 12 заместник-членове в състава на Комитета на регионите.
Одобрени са кандидатурите на 11 членове и 12 заместник-членове на Комитета на регионите на Европейския съюз, които са предложени от Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България. Един от българските представители в Комитета на регионите е одобрен в края на 2019 г. по същия ред. Членове на делегацията са Таня Христова - кмет на община Габрово, Владимир Москов - кмет на община Гоце Делчев, Емил Иванов - кмет на община Своге, Живко Тодоров - кмет на община Стара Загора, Златко Живков - кмет на община Монтана, Иван Алексиев - кмет на община Поморие, Малина Едрева - общински съветник в Столичен общински съвет, Неджми Али - кмет на община Джебел, Павел Гуджеров - кмет на община Раковски, Радослав Ревански - кмет на община Белица, Румен Гунински - кмет на община Правец, и Стефан Радев - кмет на община Сливен.
Обновеният състав на делегацията отразява резултатите от последните местни избори и е съобразен с общите принципи на Договора за функциониране на Европейския съюз.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов