Избрани Новини

Гоцеделчевци с писмо благодариха на главния прокурор Гешев

То е по повод самосезирането на ВАП по казуса с единствената общинска болница в района

Жители на община Гоце Делчев предадоха на главния прокурор Иван Гешев при посещението му в града на 2 юли благодарствено писмо по повод самосезиране на Върховната административна прокуратура (ВАП) по казус с единствената общинска болница в района - МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД.
„Заради намесата на ръководената от Вас институция проблемът получи широк обществен отзвук и накара абдикиралата от проблема местна власт да вземе решение.…. Приемете нашата искрена благодарност, тъй като възникналият казус бе сериозен и за няколко дни седемдесетхилядният район остана без Акушеро-гинекологично и Хирургично отделение“, се казва в благодарственото писмо.
На 6.04.2020 г.  ВАП се самосезира и указа на Окръжна прокуратура-Благоевград да разпореди на съответните структури на РЗОК, Инспекция по труда, АДФИ, представители на одит от МЗ и други компетентни органи, проверка на МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД – гр. Гоце Делчев с оглед предприемане на незабавни мерки за обезпечаване на медицинското обслужване и лечение на населението в община Гоце Делчев.
Проверката бе във връзка с множество публикации в средства за масово осведомяване, петиции, подписки и изявления в социалните мрежи на граждани на общината, че посоченото лечебно заведение може да преустанови обслужването на населението. То е включено и в националния списък с оглед мерки и действия за борба с епидемията от COVID-19.
След предприетите от ВАП действия „бе решено управителят на лечебното заведение да бъде освободен, за да могат да се върнат на работа „нашите“ медици“, се казва още в благодарственото писмо на жителите на Гоце Делчев до главния прокурор.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)