Избрани Новини

Условна присъди получи кюстендилец, виновен за три престъпления

Те са закана за убийство, незаконно оръжие и нарушаване на карантина

Районен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Николай Николов, одобри споразумение и наложи наказание от 1 година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок за кюстендилец, който се призна за виновен в извършване на 3 престъпления – закана за убийство, незаконно оръжие и нарушаване на мерки против разпространението COVID - 19.
Обвиняемият Иван С. е неосъждан, на 55 години. Той се призна за виновен в това, че на 2.05.2020 г. в къща в село Жабокрът се е заканил с убийство на жена, като е насочил към тялото й огнестрелно оръжие и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. За това престъпление прокуратурата и защитата са се споразумели, а съдът е одобрил наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 месеца, изпълнението на което да се отложи за изпитателен срок от 3 години. Обвиняемият се признава за виновен и в това, че на 3.05.2020 г. зад предната лява седалка на лек автомобил държал огнестрелно оръжие – ловна пушка, без да има съответното разрешително съгласно закона. За това престъпление ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.
Иван С. е нарушил и мерки, издадени против разпространението на коронавирусната инфекция, като лице поставено под карантина, след завръщането му в страната. Той не е изпълнил предписанието на РЗИ да не напуска дома си в Кюстендил за срок от 14 дни, считано от 24.04.2020 г. За това престъпление обвиняемият се наказва с „пробация“ за срок от 2 години.
На основание чл.23 от НК съдът налага на обвиняемият най-тежкото измежду наказанията, а именно – „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)