Избрани Новини

Започна приемът за инвестиции в животновъдните стопанства

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 30 септември т.г.

 От 3 юли стартира приемът по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ на ПРСР 2014-2020 г. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 30 септември 2020 г. Общият бюджет на приема е 58 674 000 лв. Субсидията е 50 % от общия размер на допустимите разходи за проектно предложение. Минималният размер на помощта за един кандидат е с таван до 29 337 лв., а максималният – до 977 900 лв.
Средствата по подмярка 4.1 са целево насочени към инвестиции в земеделски стопанства от сектор „Животновъдство“. Основен приоритет ще имат проекти, които се реализират в райони в близост до зони, в които е възникнала епизоотична обстановка. По-голям брой точки ще получават и проекти, представени от по–малки земеделски стопани и такива, които планират инвестиции за повишаване на биосигурността в стопанствата. Чрез финансовата подкрепа по подмярката ще се стимулира първично селскостопанско производство и съхранение само на собствени земеделски продукти, получени при отглеждането на селскостопански животни, както и подготовката им за продажба.
За подаване на проектните предложения по подмярка 4.1 бенефициентите попълват уеб базиран формуляр за кандидатстване, който заедно с придружителните документи се подава чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014 – 2020 г. (ИСУН 2020).
Условията за кандидатстване, изпълнение и приложенията към тях са публикувани на интернет страницата на Министерство на земеделието, храните и горите: www.mzh.government.bg и на Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ИСУН) на следния интернет адрес: http://eumis2020.government.bg/.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)