Избрани Новини

Двама крадци си получиха наказанието

Единият има 17 присъди

Районен съд – Дупница под председателството на съдия Страхил Гошев  определи мярка за неотклонение ,,Задържане под стража” по отношение на Антон М. /на 43 години/ и мярка „Парична гаранция“ в размер на 500 лв. по отношение на Иван Г. /на 20 години/. Антон М. е обвиняем за кражби и опит за отнемане на чужди вещи, извършени в Бобов дол, а Иван Г. за съучастие с Антон М. при опита за кражба от кафене в града. Прокурор Михаил Крушовски от РП – Дупница бе внесъл искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение и на двамата.
Антон М. е обвиняем за 3 деяния от прокуратурата– за опит и за отнемане на чужди движими вещи. На 29.02.2020 година от жилище в бл.14 в Бобов дол е отнета парична сума в размер на 380 лв. На 15.04.2020 г. от газостанция е отнет петжилен меден проводник с дължина 13 м на стойност 7,15 лв. На 2.05.2020 година от кафе-аперитив в централната градска част, в съучастие като съизвършител с Иван Г., Антон М. е направил опит да отнеме уеб камера с usb кабел, монетник, стъклени бутилки с алкохол, парична сума в размер на 16,48 лв. или чужди движими вещи на обща стойност 76,84 лв., като опитът е останал недовършен поради пристигане на служители на РУ- Бобов дол.
Антон М. е извършил престъплението при условията на опасен рецидив, осъждан е 17 пъти, в това число и на „лишаване от свобода“. Последното му наказание от 1 г. и 6 м. лишаване от свобода е изтърпяно на 26.11.2018 г.
Иван Г. е привлечен като обвиняем за опита за кражба от кафе- аперитив в центъра на Бобов дол, в съучастие с Антон М. 20-годишният младеж е осъждан 6 пъти до момента.
Съдът счете, че е налице обосновано предположение, че именно обвиняемите са извършители на посочените престъпления и че е налице реална опасност да извършат ново престъпление.
С оглед на данните за постоянната трудова ангажираност на обвиняемия Иван Г. във фабрика за обувки, получаваните месечни доходи в размер на 700 лева, младата му възраст и характеристиките на деянието в извършването, на което е обвинен, което е достигнало единствено до фазата на опита, съдът приема, че следва да бъде наложена като най-адекватна мярка за неотклонение „парична гаранция“, в размер на 500,00 лева, която да бъде внесена в 7-дневен срок от влизане в сила на определението, с което мярката за неотклонение е взета.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)