МОСВ извършва спешна проверка в Национален парк "Рила“ - blagoevgrad.utre.bg

МОСВ извършва спешна проверка в Национален парк "Рила“

06 юли 2020, 19:48 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ДНП "Рила"

    Ще посети и района на Седемте рилски езера

Екип експерти от министерството влезе в офисите на парка

Проверка за разполагането на строителна техника в района на Седемте рилски езера започна днес МОСВ. Тя е по разпореждане на Върховна административна прокуратура.
Екип експерти от министерството влезе в офисите на Национален парк „Рила“, след което ще посети и района на Седемте рилски езера, информира tribune.bg.
Проверката по искане на прокуратурата е образувана за забелязаните тежки строителни машини в района на Седемте рилски езера. Твърди се, че строителните дейности, осъществявани в района на езерото „Бъбрека“, са незаконосъобразни.
По този повод Окръжна прокуратура – Кюстендил вече е възложила проверка на Областна дирекция на МВР, за което Върховна административна прокуратура е информирана.
Проверката следва да установи по документи и на място кое юридическо лице изпълнява дейностите по проекта, както и кой е разпоредил в Природния парк да се осъществява строителна работа с багери.
Фирмата, извършваща дейностите, имала ли е изготвен, съгласуван и одобрен проект за строително-ремонтните дейности в парка, съобщиха от ВАП.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета