От 00:00 ч. тази вечер отпада блокадата на кв."Изток" в Кюстендил - blagoevgrad.utre.bg

От 00:00 ч. тази вечер отпада блокадата на кв."Изток" в Кюстендил

07 юли 2020, 20:37 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ОА Кюстендил

    Решението е на Областния кризисен щаб

Премахват пропусквателните пунктове от входовете и изходите на квартала

Отпада временната забрана за движение за жителите на квартал „Изток“ в Кюстендил. От 00:00 ч. тази вечер ще бъдат премахнати пропусквателните пунктове от входовете и изходите на квартала. Това обсъди и реши на свое заседание днес Областният кризисен щаб за борба с коронавируса. Блокадата на квартала ще отпадне със заповед на шефа на Регионалната здравна инспекция в Кюстендил.
Членовете на Кризисния щаб отбелязаха, че временната мярка е дала резултат и е постигнала своята цел – да се ограничи доколкото е възможно разпространението на заразата. Отчетено бе, че с всеки изминал ден броят на новооткритите лица с коронавирусна инфекция в кв.„Изток“ намалява, затова е и оправдано да бъде отменена тази ограничителна мярка.
С оглед на непредвидимата ситуация и прогнозите наесен да има нова вълна на заболяването, членовете на Областния кризисен щаб отчетоха, че е необходимо да не се създава излишна натовареност на болничните заведения и на лекарите в областта. „Необходимо е, доколкото можем, да щадим болничните заведения, лекарите, полицията и хората на първа линия, за да не се окаже на един етап, че нямаме капацитет да се справим при нов пик“, отбеляза Виктор Янев. В тази връзка Областният кризисен щаб взе решение да бъде удължен във времето пропусквателният режим на входа на болницата в Кюстендил.
Областният управител отново благодари на щаба, на всички служители и институции за усилията и работата до този момент. Янев подчерта, че Кризисният щаб ще продължи с особено внимание да следи обстановката в цялата област и при необходимост ще предприеме съответните мерки.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета