Избрани Новини

Задава се Лятната филмомания в Банско – приключенско кино под звездите

Ще представят най-доброто от Банскофилмфест

И тази година по традиция от 23 до 25 юли ще се пренесем под звездното небе на Банско и Пирин планина със селекция от най-приключенските и екстремни филми през последната година. Прожекциите стартират в 21:00 ч. на централния площад „Никола Вапцаров“.
Всички гости на курорта ще получат филмов подарък под звездите и ще могат да се докоснат до най-доброто от световното екстремно и планинарско кино в 9 филма от Австрия, Канада, Испания, САЩ, Швейцария, Италия и Германия. Програмата представя истински истории за смелост, приятелство и солидарност, снимани на едни от най-трудно достъпните и отдалечени места на нашата Планета – Тибет, Кашмир, Канадските планини, Доломитите, Гранд Каньон, Антарктида и тайгата в Сибир.
Лентите в програмата на „Лятна филмомания под звездите 2020″ представят още много уникални кадри, които ще имате възможността да видите в три летни вечери.
ТЕМАТИКА
История, приключения, пътешествия, алпинизъм, екстремни ски, сърфинг в океански води, планинско бягане, сноу кайтинг (комбинация от ски или сноуборд и кайт/ “хвърчило”), екстремна фотография, екстремен байк, катерене.
При дъждовно време прожекциите ще се проведат в Голямата зала на Читалище „Никола Вапцаров“.
Вход свободен.
Организатори са Община Банско, Читалище „Никола Вапцаров“, Международен фестивал на планинарския филм.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)