Свободна WiFi мрeжа обезпечиха в 13 зони на община Петрич - blagoevgrad.utre.bg

Свободна WiFi мрeжа обезпечиха в 13 зони на община Петрич

08 юли 2020, 16:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Петрич

    30 МВ е гарантираната скорост

Сред тях са площадите в селата Първомай, Коларово, Кърналово, Марикостиново и Кавракирово

Община Петрич беше одобрена за включване в европейската инициатива WiFi4EU и получи ваучер, финансирани от Европейската комисия, а целта е да се подкрепят общините при инсталирането на точки за безжичен достъп в центрове на обществения живот.

Зоните, които имат свободен достъп до интернет в община Петрич, са 13 съгласно параметрите на сключения договор и осигурено финансиране. Това са градският площад, градският парк, градинката до жп гарата, площад „Македония“, Общинският пазар, зала „Арена Петрич“, градинката на кв.„Дълбошница“, градинката до трите блока на ул.„Цар Борис III“, както и площадите в селата Първомай, Коларово, Кърналово, Марикостиново и Кавракирово.

30 МВ е гарантираната скорост и неограничен трафик на зоните с WiFi покритие, обезпечено е 100 метра кръгово покритие  посредством омни антена. Всеки потребител може да се свърже след сканиране за безжични мрежи и избор на мрежа - Община Петрич. Свързването не изисква парола за достъп. Мрежата е тествана успешно вчера, а при самия тест са се свързали над 70 потребители.

Всички параметри на изградените WiFi зони са изпълнени съгласно условията на сключеното между Община Петрич и Изпълнителната агенция за иновации и мрежи (INEA) споразумение. Фирма изпълнител е „ФЛАЙ НЕТ 1“ ЕООД. Цената за изпълнение е 24 447,88 лева без ДДС.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета