Затягат противоепидемичните мерки - blagoevgrad.utre.bg

Затягат противоепидемичните мерки

09 юли 2020, 18:12 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Pixabay.com

    Не се разрешават групови празненства

Не се разрешават посещенията на закрито в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове

Излезе нова заповед от днес на здравният министър.

Накратко за нея:
Считано от утре, 10 юли, не се разрешават посещенията на закрито в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и други нощни заведения за развлечения. Посещенията в тези обекти на открито се допускат при заетост до 50 % от общия капацитет на заведенията и при спазване на въведените противоепидемични мерки. Не се разрешават групови празненства с присъствие над 30 души на открито и на закрито (в т.ч. сватби, балове, кръщенета и др.).

Здравният министър разпорежда всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, за всички възрастови групи, на открито и на закрито, да се провеждат без публика.

В заповедта е разписано, че министрите и държавните органи, съгласно функционалната си компетентност, е необходимо да предприемат незабавни контролни мерки на територията на цялата страна, като усилията да бъдат насочени към задължително прилагане и спазване на противоепидемичните мерки.

Всички прояви и събития следва да се организират при засилен предварителен и текущ контрол. Областните щабове, кметствата и областните администрации създават необходимата организация за контрол по спазване на въведените мерки на територията на страната, като могат да въвеждат и допълнителни такива при отчитане на спецификата и данните за разпространението на COVID-19 в съответните населени места.

Цялата заповед може да прочетете тук:
https://www.mh.government.bg/…/fil…/2020/07/09/rd-01-393.pdfКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета