Избрани Новини

МОСВ: Строителните дейности на НП “Рила“ не отговарят на разпоредбите

Спряно е изграждането на нови екопътеки до Рилските езера

Строителните дейности, извършвани на територията на Национален парк Рила, не отговарят на законовите разпоредби – това е установила проверката на експерти от Министерството на околната среда и водите, предаде БНР.
Министърът съобщи резултатите пред народните представители от ресорната парламентарна комисия. Димитров допълни, че длъжностните лица, допуснали нарушение, ще бъдат санкционирани: "Изпълнителят е допуснал нарушение с използването на строителна техника, за която не е получил разрешение от страна на Дирекцията "Национален парк". Това са едни подизпълнители, които са решили, че след като могат да започнат обекта, могат да правят каквото си искат“.
Спряно е изграждането на нови екопътеки до Рилските езера. Според министъра на екологията завършването на проекта зависи от решението на министър-председателя.
Замразена е работата и по друг европейски проект, свързан с изграждането на пункт за планински спасители в Рила.
Емил Димитров е категоричен, че и двата проекта трябва да бъдат завършени: "Смятам, че трябва да има пътеки, трябва да има парапети, трябва да има място, откъдето да се гледа, но в никакъв случай да не се уврежда природата. Смятам, че трябва да има и такъв пункт, където планинските спасители, доброволците да седят и да оказват помощ зиме и лете", каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред депутатите от ресорната парламентарна комисия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов