Началното училище в Банско е сред иновативните български училища - blagoevgrad.utre.bg

Началното училище в Банско е сред иновативните български училища

10 юли 2020, 14:31 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Банско

Училището успешно съчетава традиционните и модерните форми на образование и обучение

Начално училище ”Свети Паисий Хилендарски” в Банско вече е в списъка на иновативните български училища. С решение на Министерския съвет то е включено в Списъка на иновативните училища за учебната 2020/2021 година. Получаването на статут на иновативно училище е признание за усилията и и труда, които педагогическият колектив и цялата училищна общност полагат, за да постигнат по-високо качество на образованието на децата. Това е и доказателство, че училището успява по най-добър начин да съчетава традиционните и модерните форми на образование и обучение.
Според директорката Евгения Тренчева, с иновацията „Приятелска ръка с песен и игра” ще се подобри микроклимата и приятелските отношения между децата, ще се намали агресията.
Иновативните училища са модел за изграждане на нова образователна парадигма, чрез която учениците подобряват образователните си резултати и повишават критичното мислене и творчество чрез иновативни образователни процеси, методи на преподаване, училищно лидерство и учебни стратегии.
Избраните училища трябва да създадат, развият и споделят материали, така че другите училища да могат да ги прилагат и адаптират.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета