Затвор за 51-годишен кюстендилец, хванат отново да кара пиян - blagoevgrad.utre.bg

Затвор за 51-годишен кюстендилец, хванат отново да кара пиян

11 юли 2020, 16:20 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

    Книжката му е отнета за 2 години

Лишен е от свобода за срок от 8 месеца

РС - Кюстендил под председателството на съдия Светослав Петров призна 51- годишен кюстендилец за виновен в повторно управление на МПС след употреба на алкохол и му наложи следните наказания: „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, което да изтърпи при първоначален „общ“ режим; глоба в размер на 500 лв., както и лишаване от правото да управлява МПС за срок от 2 години.
Съдът призна С. Т. за виновен в това, че на 15.06.2020 година, в с.Злогош е управлявал МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда, а именно с 2,93 на хиляда, след като е осъден с влязло в сила споразумение за управление на МПС с концентрация на алкохол над 1,2 промила.
Районен съд – Кюстендил привежда в изпълнение и наказанието наложено на подсъдимия със споразумение от 28.03.2028 година – „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, като постанови ефективното му наказание да се изтърпява при първоначален „общ“ режим.
Съдът остави без уважение искането на прокуратурата за отнемане на лек автомобил „ВАЗ 2101“ в полза на държавата. Автомобилът следва да се върне на неговия собственик след влизане на присъдата в сила.
Присъдата на РС – Кюстендил, с която 51-годишният С.Т. е признат за виновен в повторно управление на МПС след употреба на алкохол и му е наложено наказание от общо 11 месеца лишаване от свобода, подлежи на жалба и/ или протест пред Окръжен съд – Кюстендил в 7- дневен срок.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета