Снимки на къпещи се в Седемте езера сърби разгневиха природозащитници - blagoevgrad.utre.bg

Снимки на къпещи се в Седемте езера сърби разгневиха природозащитници

12 юли 2020, 08:15 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Фейсбук

Кадрите са от езерото Бъбрека, където наскоро бяха заснети тежки строителни машини

Природозащитници качиха в социалните  мрежи снимки с къпещи се и плажуващи на Седемте езера сърби, предаде БНР. Кадрите, предизвикали гневни реакции, са от езерото Бъбрека, където наскоро бяха заснети тежки строителни машини, които разкопават и реновират пътеки по циркуса.
На кадрите се вижда мъж, нагазил до кръста в езерото Бъбрека и други трима-четирима, които са на брега. Личи се, че се чувстват много добре и се разхлаждат. Авторът на снимките във Фейсбук не е спестил и обидите си към къпещия се мъж от съседна Сърбия.
Не е прецедент някой да се изкуши и да навлезе във водите на някое от Седемте езера, коментират туристи. Цял дупнишки ансамбъл влезе в едно от езерата и беше глобен с 10 000 лева. Снимачен екип от САЩ пък лови жаби по циркуса и също беше санкциониран.
Дежурните планински спасители на хижа "Рилски езера" казаха, че до тях не е постъпвал сигнал за къпещи се по езерата. Те нямат и отношение към подобни нарушения.Коментари (1)

Потребител
Валентин
Псува сърбите във фейса, а на езерото сигурно си и трайкал тоя мишкар-природозащитник! Нали има телефон, да звънне на 112, да подаде сигнал! Е това са ни природозащитниците - смели на думи във Фейсбук!
12 юли, 08:31 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета