Избрани Новини

АУБ актуализира програмата си и мерките за безопасност за новата академична година

Безопасният и висококачествен образователен процес в кампуса е приоритет

В последните месеци служителите и преподавателите в Американския университет в България (АУБ) работиха усилено, за да се подготвят за началото на новата учебна година, оценявайки редица възможни сценарии за подкрепа на студентите. Да се осигури висококачествен образователен процес в безопасен кампус е основен приоритет на АУБ.
За да се сведат до минимум рисковете от COVID-19, от есента на 2020 г. ще се прилагат политики, които президентът на АУБ може да удължи до пролетта на 2021 г., ако е необходимо. Решението е обучението да продължи в три типа курсове - присъствени, хибридни и онлайн. Въвеждането на хибридни и онлайн класове ще даде възможност за социално дистанциране в залите за обучение и ще помогне на студентите, които не могат да се присъединят навреме поради здравословни причини или такива, свързани с необходимостта да пътуват и преминават граници, да се възползват от образование близко до реалната среда. Това решение ще осигури и по-плавно преминаване към изцяло онлайн образование, ако това се наложи.
В присъствен курс повечето студенти физически ще посещават часове в залите на кампуса, като има въведено ограничение за максимум 11 души, за да се гарантира социалното дистанциране в залите. В хибридните курсове ще се редува присъствие на място и онлайн, а онлайн курсовете ще се провеждат изцяло онлайн. Всички курсове с 11 или повече студенти ще бъдат или хибридни, или онлайн, като в залите при хибридните курсове ще присъстват не повече от 11 души, а останалите ще се включват дистанционно.
„Разбираме колко важна е атмосферата на задружност и приятелство в общността в АУБ и всички бихме предпочели да сме заедно на кампуса. Не можем обаче да предвидим как ще се развият обстоятелствата и ако съображенията за сигурност го изискват, сме готови отново да преместим всички курсове онлайн. Готови сме и съзнаваме, че ситуацията може да се промени всеки момент,“ сподели д-р Дейвид Еванс, в.и.д. президент на АУБ.
Приет е и нов график, с който се удължава времето между часовете, така че служителите за почистване да могат да дезинфекцират залите за обучение. Всички останали мерки като проверяване на температурата, носенето на маски или предпазни шлемове и дезинфектирането на ръцете на входа на всяка сграда и зала остават в сила.
Всички студентски срещи, срещи на университетските комитети и извънучебни събирания с 11 или повече участници задължително трябва да се провеждат онлайн. Предвиждат се и специални  онлайн сесии за въпроси от студенти и преподаватели относно организацията на учебния процес през следващия семестър.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)