Избрани Новини

Oт 8 до 80-годишни са кандидатите за участие в "Пирин Фолк“ - Сандански

Резултатите ще бъдат обявени до броени дни

На 11 и 12 юли в студийния комплекс на Фен Фолк ТВ в София се проведоха селекциите за допускане до участие в „Детски Пирин Фолк“ и Конкурсите за нова авторска песен и изпълнителско изкуство на „Пирин Фолк“ Сандански 2020.

Силната притегателна сила на фестивала събра на едно място участници от 8 до 80 години, всеки от тях силно мотивиран да се качи на престижната сцена.

Селекционното жури в състав Димитър Христов – председател, Бинка Добрева, Дали Иванова, Павлина Караджова и Ненчо Касъмов прослуша и оцени изпълненията на живо на кандидатите за „Детски Пирин Фолк“ и конкурса за изпълнителско изкуство по четири критерия: точна интонация, стилова орнаментика, артистичност на изпълнението и вокалообразуване. За допускане до участие в конкурса за нова авторска песен на македонска фолклорна основа, оценяващите прослушаха анонимно и оцениха подадените авторски песни по следните критерии: принадлежност към македонска фолклорна област, композиция, аранжимент и текст. В подбора като консултант за текстовете, но без право на глас, се включи и поетесата Надежда Захариева.

Резултатите ще бъдат обявени до броени дни на www.pirinfolk.com, както и на официалните страници на Фен Фолк ТВ – www.fenfolktv.bg и Община #Сандански.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)