22-ма са положителни проби за коронавирус в Кюстендилско за изминалите 3 дни - blagoevgrad.utre.bg

22-ма са положителни проби за коронавирус в Кюстендилско за изминалите 3 дни

13 юли 2020, 18:32 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Pixabay.com

Новозаразени лица има в общините Кюстендил, Дупница, Рила, Сапарева баня и Кочериново

Общо 22-ма души са дали положителни проби за коронавирусна инфекция в област Кюстендил за изминалите 3 дни – от 10-ти до 12-ти юли. Новозаразени лица има в общините Кюстендил, Дупница, Рила, Сапарева баня и Кочериново, информират от Регионалната здравна инспекция в Кюстендил.
Един е новият случай в град Рила и един в с.Пороминово, община Кочериново. Три лица са новозаразени в община Сапарева баня – двама от града и един от с.Ресилово. Осем нови души са с коронавирусна инфекция в община Дупница – шестима от града и по един от селата Крайници и Червен брег. Останалите новозаразени лица са от община Кюстендил – четирима от града, трима от кв.„Изток“ и по един от селата Ваксево и Слокощица.
Към този час 8 лица са хоспитализирани в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил. Настанени за лечение са петима мъже и три жени, като състоянието на двама от пациентите е много тежко. Останалите пациенти са в средно тежко състояние. През изминалите три дни има както изписани на домашно лечение, така и нови лица, приети за лечение, съобщават от болничното заведение в Кюстендил.
В ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Дупница към този час са хоспитализирани 7 души. Само един мъж е в крайно тежко състояние, останалите са в стабилно. По-рано днес са изписани петима души, съобщават от Общинската болница в Дупница.
Към днешна дата диагностицирани с коронавирусна инфекция в област Кюстендил са вече 356 лица. От тях излекувани са 122 души, а 201 са на домашно лечение.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета