Избрани Новини

15 са новоинфектираните в Благоевградска област

Масово се тестват хора, на които предстои отпуска и пътуване в чужбина

За деня в област Благоевград са регистрирани 15 новоинфектирани лица с Covid-19. За Благоевград и общината потвърдените са 8, грaд Кресна – 1, град Петрич 1, община Гоце Делчев – 2, община Сатовча – 2, Гърмен – 1.
Данните обобщи в интервю за Радио Благоевград д-р Калоян Калоянов, директор на Регионална здравна инспекция – Благоевград. Според него през последните дни в областния център се наблюдава масово тестване на граждани, на които предстои отпуска и пътуване в чужбина. Отделно от това се изследват контактни лица, както и хоспитализирани в болничните заведения с пневмонии. Но като цяло в града има леко покачване на заболеваемостта от COVID-19.
Д-р Калоянов уточни, че най-голямата шивашка фабрика в Югозапада в град Гоце Делчев е затворена от 3 дни. Правят се изследвания чрез пулове, за да се изследват повече хора с един тест. От 1300 човека – около 200 са дали отрицателни проби и ще се върнат на работа след няколко дни. Всички останали работещи, включително и ръководството се изследват, и в момента там са експерти от РЗИ, които оказват методическа помощ. Положителните ще бъдат поставени под карантина.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов