Избрани Новини

Разлог отбеляза 183 години от рождението на Васил Левски

Деца и възрастни поднесоха венци и цветя пред паметника му

Преди 183 години Васил Иванов Кунчев се ражда в мрака на робското време – време на оцеляване и вековен напън да се размие българската кръв в чужди вени; време без Църква, но с вяра; време без държавност, но с духовност! Светлата му душа погълна това време и го обгърна, разкъсвайки мрака на оцеляването и стъпка по стъпка изгради знаците на надеждата за свобода.

В знак на уважение, венци и цветя пред паметника на Васил Левски на централния площад в Разлог поднесоха кметът инж.Герчев, Историческият музей, Народното читалище ,,15 септември 1903 – 1909 г.“, Центърът за настаняване от семеен тип, политически партии, организации и признателни граждани.

"Да помним и пазим заветите му, да бъдем достойни последователи, но и истински пример, че с мисъл за отечеството и посветеност на народното дело работим и служим днес", каза кметът  инж.Герчев.

Духовият оркестър към НЧ "15.09.1903" г. добави атмосфера към събитието, а да почетат Апостола по повод годишнината от рождението му - 18.07., имаше и много признателни граждани и деца. Уредникът в Исторически музей Илия Тантилов изнесе кратко слово с интересни факти за живота на Левски и неговите последователи извън пределите на България.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)