Крадец на дребно "заслужи" една година затвор - blagoevgrad.utre.bg

Крадец на дребно "заслужи" една година затвор

19 юли 2020, 13:24 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

    Мъжът е рецидивист

Крал в магазин и автобус

Наказание от 1 г. лишаване от свобода, при първоначален режим на изтърпяване „строг“, определи Районен съд – Дупница за 31-годишен дупничанин, който се призна за виновен като извършител на кражби от магазин и автобус.
Съдът, под председателството на съдия Светла Пейчева одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия Валери Б. Той се призна за виновен в това, че на 17.03.2020 година в Дупница, в условията на продължавано престъпление през непродължителен период от време, при една и съща обстановка и при еднородност на вината е отнел чужди движими вещи на обща стойност 40,60 лева.
Около 07:25 часа от магазин „Топ ……“ на ул.„Св.Ив. Рилски“ от касовата зона отнел три кутии цигари на стойност 15,60 лева от Е.М. от Дупница с намерение противозаконно да ги присвои. Пет минути по-късно, от паркиран на Автогара -  Дупница автобус, отнел парична сума в размер на 25 лева от Д.С. от село Яхиново с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив.
Валери Б. е осъждан за кражби. Последното му наказание „лишаване от свобода“ е изтърпял на 24.02.2020 година. Той е с мярка за неотклонение „Задържане под стража” от 17.03.2020 година, като един ден „задържане под стража” се зачита за един ден „лишаване от свобода”.
Определението на РС – Дупница, с което на Валери Б. е наложено наказание лишаване от свобода за срок от една година, е окончателно и не подлежи на обжалване.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета