Проф.Балтов: Носенето на маска е изключително важно - blagoevgrad.utre.bg

Проф.Балтов: Носенето на маска е изключително важно

22 юли 2020, 09:09 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Pixabay.com

Според него регистрираниje случаи у нас може да достигнат 20 хиляди до края на септември

„За съжаление нивата на заразата у нас са доста сериозни. Днешните случаи са от около 6% от взетите PCR тестове. Това ще натовари и системата и допълнително ще затрудни работата ни”. Това заяви директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов пред Нова ТВ.
Той обясни, че причината за голямата бройка се дължи на разпускането на мерките и неносенето на лични предпазни средства като маските. „Освен в градския транспорт и другите закрити места не е лошо маските да се носят и по улиците, когато има повече хора. Носенето на маска е от изключително значение. Във Франция ги носят и когато се разхождат сами по улиците”, добави той.
„Случаите във Варна и Пловдив вече са повече, което говори, че там няма да имаме клъстерно, а дифузно разпространение на заразата. То би било много по-трудно за контрол от колегите от РЗИ”, каза Балтов.
Професорът не смята, че има тенденция да излезем от платото на заразата. Според него бройката на регистрирани случаи у нас може да достигне 20 хиляди до края на септември.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета