Избрани Новини

Продължават Летните оперни вечери на открито на Камерната опера

Концертът "Искри от оперетната класика” е от 19.00 ч.

Концерт „Искри от оперетната класика” на Камерна опера - Благоевград ще се състои днес от 19.00 ч. на открита сцена на площад „Македония” пред сградата на операта.
В „Летни оперни вечери на открито“ Камерната опера ще представи на гражданите и гостите на Благоевград концерта „Искри от оперетната класика”. Концертът съдържа фрагменти от обичаните оперети на Йохан Щраус, Франц Лехар, Имре Калман „Прилепът”, „Джудита”, „Страната на усмивките”, „Веселата вдовица”, „Царицата на чардаша”, „Графиня Марица”. Ще прозвучат арии от оперетите „Волният вятър” и „Бунтът на жените” от руските композитори Исак Дунаевский и Евгений Птичкин.
Оперетата e музиката на града, носи в себе си много жизнерадост и веселие и винаги се приема прекрасно от публиката.
Популярните оперетни арии, дуети и ансамбли ще чуете в изпълнение на солистите на Камерна опера Венера Мелеки, Теодора Петрова, Михаил Михайлов и Юрий Николов.
Оркестърът на Камерна опера ще изпълни увертюрата към оперетата „Прилепът” от Йохан Щраус с диригент Светлана Галианова и увертюрата към операта „Ако бях цар” от Адолф Адам с гост-диригент Красимир Топалов.
С този концерт ще отдадем почитта си и уважението към дългогодишния диригент на Камерна опера - Благоевград маестро Красимир Топалов, който след 40 годишен творчески път излезе в заслужена почивка. Община Благоевград благодари на Маестро Топалов за стотиците създадени и изнесени представления на различни оперни постановки и концертни програми в Благоевград и в региона, както и за участията в многобройните фестивали и гостувания в чужбина.

Концертът „Искри от оперетната класика” на Камерната опера с диригент Светлана Галианова и гост-диригент Красимир Топалов е на 23 юли, четвъртък в 19.00 ч. на открита сцена на площад „Македония”



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов