35 са новозаразените с Сovid-19 в Благоевградска област - blagoevgrad.utre.bg

35 са новозаразените с Сovid-19 в Благоевградска област

23 юли 2020, 16:16 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    МБАЛ Благоевград

    Няма тежки случаи

От новоинфектираните 17 за денонощието в Благоевград, 3-ма са в болница

 „35 са новозаразените с covid-19 в Благоевградска област, досега не сме имали толкова много положителни за денонощието, но и много са тестовете, които се правят. 5 лица са от Сандански, 2 от община Симитли, 3 от Разлог, 4 от Гоце Делчев, 2 от Гърмен, 3 от Сатовча, в Благоевград са 17“ – обобщи в интервю за Радио Благоевград д-р Калоян Калоянов, директор на Регионалната здравна инспекция. Той поясни, че от новоинфектираните 17 за денонощието в Благоевград, 3-ма са в болница. Положителните проби са на база над 150 направени теста, включително и от болничните заведения. В общата цифра са и проби, направени преди 2 дни.
„Засега болниците издържат, заетостта на леглата с болни е около 65%, но ако така продължава, за 2-3 седмици отделенията ще се напълнят“,  конкретизира директорът на здравната инспекция.
Няма тежки случаи, но 3 деца от детска градина в град Сандански са с коронавирусна инфекция, без симптоми са. Днес специалисти от РЗИ-Благоевград ще вземат проби от децата и персонала. Детското заведение ще бъде затворено за 14 дни.
В детска градина в Благоевград също има жена с covid-19, изолирана е, изследвани са контактните лица, днес се очакват резултатите.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета