Избрани Новини

Обзавеждат Дневния център за деца и младежи с увреждания в Сандански

Общината спечели проект за закупуване на специализирано оборудване и обзавеждане

Община Сандански спечели проект за закупуване на специализирано оборудване и обзавеждане за помещенията на Дневния център за деца и младежи с увреждания.

Целта на одобрения проект е да бъдат осигурени по-добра жизнена среда и технически средства за децата и младежите с увреждания.
Проектът включва подновяване на част от обзавеждането на дневния център - дивани за многофункционална зала, кухня - някои кухненски уреди, мивка и шкафове, кушетки за масаж и кростренажор в залата за рехабилитация, климатични системи за отопление и охлаждане за някои помещения, компютри - стационарни и преносими за по-качествена и специализирана работа с децата и младежите в Дневния център.

Децата с увреждания имат нужда от обич, уважение и зачитане на човешкото достойнство, така както всички останали и не би трябвало да има граници, които да ги разделят. И тук основна цел на центъра е да подобри максимално образователното, емоционалното, физическото, социалното и друго състояние и поведение на детето или младежа, ползващ услугата.

С подобни проекти Община Сандански се стреми да създаде още по-добри и оптимални условия за тях. Защото децата и младежите с увреждания са съществена и неразделна част от санданската общност и заслужават внимание и грижи от всички.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)