"Неотъпкана пътека” кани на онлайн концерт (видео) - blagoevgrad.utre.bg

"Неотъпкана пътека” кани на онлайн концерт (видео)

01 август 2020, 11:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Фестивал "Неотъпкана пътека"

Виртуалният концерт ще бъде представен във Фейсбук страницата на фестивала днес от 19 ч.

Тазгодишното издание на фестивала “Неотъпкана пътека”, който се провежда от две години в живописното село Ковачевица, ще бъде отложено за лятото на 2021 г. поради ограниченията, свързани с пандемията. Въпреки това организаторите са подготвил специален подарък за своите почитатели -  виртуален концерт, който ще бъде представен във Фейсбук страницата на фестивала днес от 19 ч. българско време /18 ч. в Мадрид, 17 ч. в Лондон, 12 ч. в Ню Йорк/. Публиката ще може да проследи онлайн новите записи, специално направени от музикантите Мариана Карпатова - мецосопран, Златомир Фунг - чело, Георги Вълчев - цигулка, Лора Чекоратова- пиано и др. Програмата включва творби от Рахманинов, Шьонфелд, Арт Тейтъм и номинираната за Грами българска композиторка Добринка Табакова.
„Неотъпкана пътека” е фестивал за класическа камерна музика, чието трето издание ще се състои през август 2021 г. Поредицата от събития традиционно включва три концерта в читалище “Светлина” в село Ковачевица, един концерт в гр.Гоце Делчев, както и един образователен концерт за деца от региона. Сред изпълнителите на фестивала ще гостува известният виолончелист Златомир Фунг, носител на Златния медал за виолончело от конкурса “Чайковски” в Русия през 2019 г. Програмите ще бъдат посветени на 250-годишния юбилей на Бетовен и ще съдържат негови рядко изпълнявани камерни творби. Предстоят интерпретации на шедьоври от Дворжак, Брамс и Рахманинов, както и творби от модерни композитори, включително световноизвестната българска композиторка Добринка Табакова.
Фестивалът събира класически музиканти с многогодишен опит и световна кариера. Следвайки традициите на известни европейски и американски фестивали, те отново ще представят вдъхновяващи творби на камерната класическа музика сред великолепната природа на Западните Родопи.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета