Избрани Новини

"Неотъпкана пътека” кани на онлайн концерт (видео)

Виртуалният концерт ще бъде представен във Фейсбук страницата на фестивала днес от 19 ч.

Тазгодишното издание на фестивала “Неотъпкана пътека”, който се провежда от две години в живописното село Ковачевица, ще бъде отложено за лятото на 2021 г. поради ограниченията, свързани с пандемията. Въпреки това организаторите са подготвил специален подарък за своите почитатели -  виртуален концерт, който ще бъде представен във Фейсбук страницата на фестивала днес от 19 ч. българско време /18 ч. в Мадрид, 17 ч. в Лондон, 12 ч. в Ню Йорк/. Публиката ще може да проследи онлайн новите записи, специално направени от музикантите Мариана Карпатова - мецосопран, Златомир Фунг - чело, Георги Вълчев - цигулка, Лора Чекоратова- пиано и др. Програмата включва творби от Рахманинов, Шьонфелд, Арт Тейтъм и номинираната за Грами българска композиторка Добринка Табакова.
„Неотъпкана пътека” е фестивал за класическа камерна музика, чието трето издание ще се състои през август 2021 г. Поредицата от събития традиционно включва три концерта в читалище “Светлина” в село Ковачевица, един концерт в гр.Гоце Делчев, както и един образователен концерт за деца от региона. Сред изпълнителите на фестивала ще гостува известният виолончелист Златомир Фунг, носител на Златния медал за виолончело от конкурса “Чайковски” в Русия през 2019 г. Програмите ще бъдат посветени на 250-годишния юбилей на Бетовен и ще съдържат негови рядко изпълнявани камерни творби. Предстоят интерпретации на шедьоври от Дворжак, Брамс и Рахманинов, както и творби от модерни композитори, включително световноизвестната българска композиторка Добринка Табакова.
Фестивалът събира класически музиканти с многогодишен опит и световна кариера. Следвайки традициите на известни европейски и американски фестивали, те отново ще представят вдъхновяващи творби на камерната класическа музика сред великолепната природа на Западните Родопи.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)