Осъдиха Румен Овчаров за безстопанственост на Мини Бобов дол - blagoevgrad.utre.bg

Осъдиха Румен Овчаров за безстопанственост на Мини Бобов дол

01 август 2020, 13:19 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    архив

    Съдът уважи предявения към Овчаров граждански иск в размер на 16 556 344,68 лева

Присъдата е 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок

Специализираният наказателен съд наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 2 години с 3-годишен изпитателен срок на бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, информира Tribune.bg.
Той бе признат за виновен за умишлена безстопанственост за това, че в качеството си на висш държавен служител и принципал на „Мини Бобов дол“ ЕАД нарушил задълженията си и умишлено не упражнил контрол върху дейността на изпълнителния директор на мината Пламен Стефанов.
С договор за наем били прехвърлени изключителните права за добив на въглища на частната фирма „Ораново“ ЕООД. От това са настъпили вреди за държавата в особено големи размери – 16 556 344,68 лева
Съдът уважи предявения към Овчаров граждански иск в размер на 16 556 344,68 лева. Постанови и лишаването му от правото да заема държавна и обществена длъжност за срок от 3 години.
Двегодишна условна присъда за умишлена безстопанственост Специализираният наказателен съд наложи и на бившия изпълнителен директор на „Мини Бобов дол“ ЕАД Пламен Стефанов. От действията му са настъпили щети за предприятието в особено големи размери - 22 775 574,35 лева.
Съдебният състав мотивира налагането на условни наказания на подсъдимите с чистото им съдебно минало и отдалечеността във времето на извършените от тях престъпления.Коментари (2)

Потребител
Нина
И сестра му е същата! Награбили са се до десето коляно!
01 август, 13:43 ч.
Потребител
Ники
Нагъл, алчен, долен комунист!
01 август, 13:42 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета