Условна присъда получи непълнолетен младеж за грабеж - blagoevgrad.utre.bg

Условна присъда получи непълнолетен младеж за грабеж

06 август 2020, 11:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

Присъдата е и за нанасяне на средна телесна повреда

Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 4 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години и 10 000 лв. – обезщетение за претърпените неимуществени вреди от пострадалата, наложи Окръжен съд – Кюстендил по дело за грабеж със средна телесна повреда. Подсъдимият Християн Г. е извършил престъплението като непълнолетен /15-годишен/. Съдът го призна за виновен в това, че на 2.02.2018 г. е отнел от къща на ул.„Райна Княгиня“ в Дупница вещи на обща стойност 617, 60 лв. от владението на собственичката А.М., като за целта е употребил сила / нанасяйки удари с ръце по главата и тялото на жената /, причинявайки й средна телесна повреда.
Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие и първоначално наложеното наказание от съда – 2 години „лишаване от свобода“, с 3-годишен изпитателен срок бе редуцирано с 1/3. Законът предвижда и намаляване на наказанието за извършеното престъпление, когато извършителят е непълнолетен.
Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пенка Братанова, с двама съдебни заседатели осъди Християн Г. от Бобов дол, който в момента е на 18 години, да плати на пострадалата А. М. сумата от 10 000 лв., представляваща обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди в резултат на деянието, заедно със законната лихва, считано от 2.02.2018 година, до окончателното изплащане на сумата.
Подсъдимият ще плати и разноските по делото в размер на 750 лв., разноските на гражданската ищца – 830 лв., както и държавна такса за уважения граждански иск в размер на 400 лв.
Присъдата може да се обжалва и протестира пред Софийския апелативен съд в 15-дневен срок.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета