Съдът прати двама наркопласьори в затвора - blagoevgrad.utre.bg

Съдът прати двама наркопласьори в затвора

06 август 2020, 12:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

В.Й.В. за срок от 1 година и 10 месеца, Д.Т.Ш. за 4 години

Окръжен съд – Благоевград, под председателството на съдия Росица Бункова, одобри постигнато споразумение по наказателно дело от общ характер №446/20г. между  обвиняемите В.Й.В. и Д.Т.Ш. и Окръжна прокуратура – Благоевград по производство по чл.354а, ал.1 НК за държане и разпространение на наркотични вещества.
Съгласно споразумението В.Й.В. се призна за виновен за това, че в периода от 23.01.2020 г. до 4.02.2020 г. при условията на продължавано престъпление в гр.Гоце Делчев, без надлежно разрешително, изискващо се съгласно чл. 32, ал. 1 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е разпространил и е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - коноп /марихуана/ с общо тегло 1,68 гр. Обвиняемият В.Й.В. вече е бил осъждан. С подписването на споразумението В.Й.В. се съгласява да изтърпи наказание “лишаване от свобода” за срок от 1 /една/ година и 10 /десет/ месеца при първоначален строг режим на изтърпяване.
Обвиняемият Д.Т.Ш. се признава за виновен в това, че в началото на м. февруари 2020 г. при условията на продължавано престъпление в гр.Гоце Делчев, без надлежно разрешително, изискващо се съгласно чл. 32, ал. 1 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – общо 91 грама коноп /марихуана/ и 34.94 грама амфетамини. Деянието е извършено  при условията на опасен рецидив, тъй като подсъдимият е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от 1 година.
Обвиняемият Д. Т. Ш. се съгласява да изтърпи наказание “лишаване от свобода” за срок от 4 /четири/ години при първоначален строг режим на изтърпяване.
Направените съдебни разноски следва да бъдат заплатени солидарно от обвиняемите.
Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета