Избрани Новини

Жегите продължават

Максимални температури - между 32° и 37°

В 21 области е обявен жълт код за високи температури, в останалите 7 има предупреждение за гръмотевични бури, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Пловдив, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Сливен, Ямбол, Бургас, Шумен, Разград, Силистра, Добрич и Варна се очаква горещо време с максимални температури 32°-37° С.

Жълт код за гръмотевични бури, краткотрайни валежи и вероятност за градушки е в сила за областите София област, София град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян.

И днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над Западна България ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до полунощ на места ще превали краткотрайно, ще има и гръмотевични бури и условия за градушки. Ще духа до умерен, в Източна България и временно силен източен вятър. След обяд отново ще е горещо с максимални температури предимно между 32° и 37°, малко по-ниски по морския бряг.

Над планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до края на денонощието на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра - около 18°.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)